A majálist még nem zavarja meg, de csütörtöktől leszakadhat az ég, a ballagásoknál is figyeljünk

Megosztás

Szerdán még kitűnő időre számíthatunk, de élvezzük ki a kora nyári hőmérsékletet, a napsütést, mert csütörtöktől változik időjárásunk. Mivel az igazán komoly csapadékot éppen péntekre jelzik, helyenként erős zivatarokkal, ez bizony alapvető hatással lehet a középiskolai ballagásokra.

Délnyugat felől egy mediterrán ciklon húzódik fölénk a következő napokban, így többfelé részesülhetünk majd aranyat érő májusi esőben – adta hírül előrejelzését az Időkép.

Május első napján az ország nagy részén viszont még nem fog esni, szép időben majálisozhatunk, igaz már több lesz fölöttünk a felhő. Késő délután, este délnyugaton már előfordulhat elszórtan zápor, egy-egy zivatar. Marad a meleg, sokfelé szeles idő, a maximumokat délután 22 és 27 fok között mérhetjük. Csütörtökön már záporos-zivataros folytatás jön, eleinte inkább délnyugaton-nyugaton. Pénteken pedig nagyobb mennyiségű csapadék is elképzelhető, nemcsak esőre, hanem akár hevesebb zivatarokra is készülhetünk.

A középiskolai ballagások szervezésénél ezt a faktort bizony figyelembe kell venni, nehogy az esemény közepén érjen kellemetlen meglepetés.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek